Seksclub wint witwaszaak van ING

Een Limburgse seksclub heeft een rechtzaak gewonnen van ING, nadat de bank de rekeningen van het bedrijf had opgezegd. Volgens de bank wordt er in de YinYang miljoenen crimineel geld witgewassen, maar volgens de clubeigenaar spenderen zijn klanten zoveel cash geld uitsluitend vanwege hun privacy.

Seksclub YinYang uit Roermond dreigde in de problemen te komen, omdat huisbankier ING geen zaken meer wilde doen. ING kreeg de saunaclub onder andere op de radar omdat er veel cash werd gestort op de bankrekening. Dat zou duiden op witwassen.

Drugs

Ook deed de politie in 2016 een inval bij de club aan de Heinsbergerweg in Roermond. Daarbij werden onder de bezoekers 16 xtc-pillen en 7 gram cocaïne gevonden. De club mocht van de bestuursrechter toch open blijven, ook nadat bekend werd dat leden van een Limburgse drugsbende elkaar regelmatig ontmoetten in de YinYang.

Cash

De seksclub stortte regelmatig cash in vooral grote coupures op de bankrekening; in een jaar tijd zo’n 4,8 miljoen euro. Justitie verdacht de zaak van witwassen en vrouwenhandel en liet daarom beslag leggen op de rekeningen. Dat leidde weer tot het opzeggen van de bankrekening door ING.

Niet pinnen

De seksclub vocht de beslissing aan en krijgt nu gelijk van de rechter. De reden dat er zoveel cash geld omgaat bij de club, is omdat vrijwel alle uitgaven aan toegangskaartjes, vrouwen en champagne cash worden afgerekend. Klanten willen om privacy redenen liever niet pinnen. Wekelijks komen er zo’n 3000 klanten bij YinYang.

Geen witwassen

Ook in het strafrechtelijk onderzoek lijkt YinYang van de haak te gaan. De officier van justitie heeft laten weten dat uit het strafrechtelijk onderzoek niet is gebleken dat er verwijtbaar gebruik is gemaakt van de bedrijfsrekeningen van Yin Yang. Geen witwassen dus.

Zie ook:

Problemen bij saunaclub YinYang

Vonnis van de rechtbank