Sheriff waarschuwt voor schietende burgers

Een sheriff in de Verenigde Staten heeft deze week een bord geplaatst, waarin bezoekers van zijn staat worden gewaarschuwd dat ze kunnen worden doodgeschoten door inwoners, als ze een moord plegen.

Gevangenis

In de Amerikaanse staat Georgia heeft de sheriff een bord voor zijn politiebureau geplaatst met een prikkelende tekst: ‘Welkom in Harris County, Georgia. Onze burgers zijn in het bezit van wapens. Als je iemand hier vermoord, kan het zijn dat je zelf wordt gedood. We hebben één gevangenis, en 356 begraafplaatsen. Geniet van je verblijf! Sheriff Mike Jolley’

Neergeschoten

Het bord is afgelopen dinsdag neergezet, meldt de Washington Post, in een reactie op de discussie in de aangrenzende staat Florida over de dodelijke schietpartijen op scholen in de Verenigde Staten. In de staat Georgia heeft een hoog aantal mensen een wapenvergunning: 600.000. Daarbij komt dat inwoners van deze staat een twee keer zo hoge kans lopen te worden neergeschoten, als inwoners van de stad New York.

T-shirts

De sheriff verkoopt op zijn website ook t-shirts met afbeeldingen van het bord voor zijn bureau. Hij verklaart dat bord uit eigen zak te hebben betaald. De sheriff zegt al een tijdje mee te gaan als politieman en er wel van te houden af en toe de knuppel in het hoenderhok te gooien.