Shishalounge VLVT opnieuw gesloten

Shishalounge VLVT aan de Laan van Meerdervoort in Den Haag is opnieuw gesloten door burgemeester Paulien Krikke. De sluiting is voor onbepaalde tijd en gaat direct in. De zaak was al eerder gesloten, nadat begin april de 17-jarige Azad Sahin in de shishalounge werd doodgeschoten. 

De VLVT was sinds kort weer open, maar had daar nog geen vergunning voor. Bovendien hield de shishalounge zich niet aan de voorwaarden voor heropening. Zo mocht er geen harde muziek worden gedraaid en moest de lounge om 23.00 uur dicht. Na een aantal overlastmeldingen, werd de zaak extra in de gaten gehouden door de politie, aldus Omroep West.

Vijftig

In Den Haag zijn in totaal zo’n vijftig shishalounges gevestigd. Daarmee is de stad volgens de NOS koploper in Nederland. Die lounges moeten nu nog aan dezelfde regels voldoen als alle andere horeca. Het nieuwe stadsbestuur van Den Haag wil dat er voor de waterpijpcafés aparte, strengere regels gaan gelden voor een vergunning.

Doodgeschoten

Vrijdag stond de 19-jarige Rotterdammer Mustaf S. voor de rechter. Hij wordt ervan verdacht Azad Sahin te hebben doodgeschoten in de VLVT. Mustaf S. hield tijdens deze eerste inleidende zitting zijn kaken op elkaar.