Silk Road-advocaten schieten gaten in FBI-verhaal

De advocaten van de opgerolde online zwarte marktplaats Silk Road noemt het ‘onwaarschijnlijk’ dat de FBI de servers van de website heeft gevonden door een fout op de inlogpagina. Volgens de FBI waren de IP-adressen op de inlogpagina niet goed afgeschermd, maar de advocaten denken dat de servers met informatie van de NSA zijn opgespoord.

De NSA zou de informatie illegaal hebben verkregen, wat een groot probleem zou opleveren voor de Amerikaanse aanklager in de zaak tegen de oprichter van Silk Road. Volgens de advocaten kan de FBI niet aantonen dat de servers zijn opgespoord door een lek, omdat er niets over is vastgelegd.

De geheime dienst maakt normaal gesproken bij dergelijke lekken een ’traffic log’, waarin de informatie die van de server wordt verstuurd wordt vastgelegd. In deze logs is niets te vinden over een lek op basis waarvan de FBI de servers kan hebben opgespoord.

Silk Road, waar in onder meer wapens en drugs werd gehandeld, werd vorig jaar platgelegd door de FBI na een undercoveractie van de FBI. De website bevond zich in het ‘dark web’, dat niet wordt geïndexeerd door zoekmachines als Google en Yahoo. De website was alleen toegankelijk via het Tor-netwerk, dat internetverkeer geanonimiseerd verstuurt. De betalingen verliepen via Bitcoins.

Lees ook:

FBI: Silk Road opgerold na blunder

Groter aanbod zwarte markt na sluiting Silk Road

Nieuwe aanklacht tegen Silk Road-oprichter

Nederlander, ‘grootste dealer’ op Silk Road, bekent