Skimmer bedenkt anti-skim apparaat (video)

Een Roemeense skimmer heeft vanuit zijn cel in de gevangenis een anti-skimming oplossing bedacht, waarmee deze veelvoorkomende fraude bij geldautomaten kan worden bestreden. De 33-jarige Valentin Boanta werkte voor een misdaadorganisatie in Roemenie en maakte skimming-apparatuur voor ze. Nu werkt hij voor een security-bedrijf. Video na de break.

 

 

Boanta werd tot 5 jaar cel veroordeeld voor zijn rol in de Roemeense skimming-bende. "Alle geldautomaten hebben verouderde ontwerpen. Ze zijn de zwakke plek van de banken." Hoewel de bankensector beweert dat huidige pinautomaten beveiligd zijn tegen skimmers, is dat volgens de Roemeen onzin: "Geen enkele geldautomaat is veilig voor skimmers". Vorig jaar werd in Nederland 29 miljoen euro buit gemaakt door skimmers. 

Oplossing

In zijn cel bedacht Boanta, een anti-skimoplossing die niet te kraken valt. Zijn oplossing is opvallend simpel, zo is te zien in de video. Door het roteren van de kaart kunnen skimmers hun eigen magneetstriplezer niet meer voor de gleuf plaatsen.