Skimmers maakten zeker half miljoen buit

De Rotterdamse politie heeft op dinsdag 3 april acht Roemenen aangehouden voor het op grote schaal skimmen van betaalautomaten. Door zich maandenlang bezig te houden met skimmen, maakten zij zeker een half miljoen euro buit.

Het onderzoek naar de criminelen begon al in juli vorig jaar. De verdachten, in de leeftijd van 23 tot 35 jaar, zijn na uitgebreid onderzoek in woningen op verschillende locaties in Rotterdam aangehouden. Ze maken vermoedelijk deel uit van een Roemeens crimineel netwerk. In een van de woningen stuitten de rechercheurs op een soort werkplaats. Daar lagen onder meer zelfgemaakte skimbenodigdheden en mallen waarmee onderdelen van betaalautomaten zijn na te maken. Deze spullen zijn in beslag genomen. 

De Roemenen sloegen vooral toe bij betaalautomaten in grote parkeergarages en parkeerterreinen van ziekenhuizen en winkelcentra verspreid over ons land. De politie in de Maasstad bekijkt in samenwerking met de Roemeense autoriteiten de mogelijkheid om het buitgemaakte geld van de skimmers af te pakken. Alle verdachten zijn op 6 april door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.