Slachting in Sao Paulo mogelijk politiewerk (VIDEO)

In de Braziliaanse miljoenenstad São Paulo is een uniek onderzoek begonnen naar agenten die mogelijk buiten diensttijd achttien mensen zouden hebben geëxecuteerd. De slachting vond plaats in de nacht van donderdag op vrijdag in drie uur tijd.

Gemaskerde mannen

In een cafe in stadsdeel Osasco vielen tien doden, elders in Osasco nog eens vijf en drie in het aangrenzende stadsdeel Barueri. De schoten werden gelost door een groep gemaskerde mannen. Zeker vijf mensen raakten gewond. De verdenking is dat de moorden zijn gepleegd door politiemensen die wraak wilden nemen op criminelen die collega’s hebben gedood.

Naam

De kenmerken van gebruikte voertuigen en motoren die op bewakingscamera’s zijn vastgelegd wijzen erop dat er mogelijk (burger)politievoertuigen bij de moorden betrokken zijn geweest. Bij een aantal moorden werden slachtoffers naar hun naam gevraagd en eerst goed bekeken door de schutters. Alle moorden zijn gepleegd met 9mm munitie, standaard geleverd bij de dienstwapens van de politie. Zes agenten zijn nu verdacht.

Unicum

Per jaar doodt de Braziliaanse politie gemiddeld meer dan 2.000 mensen. Er komt vrijwel nooit onderzoek tot stand naar schietincidenten. Het huidige onderzoek is een unicum.