Slachtoffer (22) schietpartij Katwijk overleden, verdachte (24) vrijgelaten

Het 22-jarige slachtoffer van de schietpartij aan de Talmastraat in Katwijk is zondag overleden aan zijn verwondingen. De man lag in het ziekenhuis sinds hij op zondag 21 mei zwaargewond werd aangetroffen. Een 24-jarige man uit Katwijk werd dezelfde dag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. Hij werd dinsdag weer vrijgelaten, maar is nog steeds verdachte in de zaak.

In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 mei werd het 22-jarige Katwijkse slachtoffer om 04.45 zwaargewond aangetroffen op de Talmastraat. Hulpdiensten kwamen snel ter plaatse, waarna de man met spoed naar het ziekenhuis is vervoerd. Daar is hij vandaag overleden aan zijn verwondingen.

Verdachte

Naar aanleiding van het schietincident startte onder leiding van de officier van justitie een Team Grootschalige Opsporing (TGO). Een 24-jarige Katwijker werd dezelfde dag aangehouden als verdachte. Hij is op dinsdag heengezonden, maar is nog steeds verdachte in de zaak. Het onderzoek is volgens de recherche in volle gang, meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Over een motief is niets bekend.