Slachtoffer Annecy zag één moordenaar

Het 7-jarige meisje dat de schietpartij bij het Meer van Annecy in Frankrijk heeft overleefd, zegt één moordenaar te hebben gezien. Tegen de politie heeft ze het over ‘één slechterik’ gehad. Dat meldt de Franse krant Le Monde. Het meisje werd enkele dagen in coma gehouden. Ze is zondag ontwaakt en heeft vrijdag het Franse ziekenhuis verlaten.

Het 7-jarige meisje overleefde samen met haar 4-jarige zusje de aanslag. De ouders en de oma van de twee meisjes kwamen om het leven. Ze werden woensdag 5 september dood gevonden in hun auto. Verderop werd het lijk van een fietser gevonden, die mogelijk getuige is geweest van de schietpartij. Het jongste meisje overleefde de schietpartij omdat ze zich onder de rok van haar moeder had verstopt.

Eerder deze week meldde de Franse justitie dat er slechts één vuurwapen is gebruikt. Er werd tot dan toe vermoed dat er meerdere schutters waren, gezien het aantal kogelhulzen dat is gevonden.

Het motief voor de moord is nog altijd onduidelijk. De Britse politie verdacht eerder de broer van de vader van de twee zusjes, die omkwam bij de schietpartij, omdat er een vete tussen de twee zou zijn. De broer ontkent dat hij ruzie had met de vader.

Lees ook:

Vier doden in bos bij Frans meer

Viervoudige moord lijkt liquidatie