Slachtoffer Beethovenstraat overleden

De man die maandagmiddag werd neergeschoten in een Italiaanse restaurant in de Amsterdamse Beethovenstraat is overleden. De identiteit van het 62-jarige slachtoffer is niet bekend gemaakt. Volgens De Telegraaf gaat het om een man met de Nederlands-Kroatische nationaliteit. 

Het slachtoffer was een bekende van de politie.

Laptoptas

Op de vermoedelijke vluchtroute – Jan van Eijckstraat, Albrecht Dürerstraat, Gerrit van der Veenstraat  en Memlingstraat – vond de politie diverse voorwerpen, zoals een beige hoedje, een vuurwapen met geluiddemper, zwarte laptoptas, handschoenen en een wit/blauw kledingstuk. Bij de zoektocht naar de verdachte zette de politie een helikopter en een speurhond in. Ter hoogte van de Memlingstraat raakte de speurhond het spoor van de mogelijke dader kwijt.

Getuigen melden maandagmiddag aan Crimesite dat het slachtoffer in zijn hoofd zou zijn geschoten, terwijl hij binnen aan een tafeltje zat. Op het terras bevond zich een gezelschap met een baby. Voor zover bij de politie bekend hoorde het slachtoffer niet bij dit gezelschap.