‘Slachtoffer Breda is Marokkaanse man’ (UPDATE)

Het slachtoffer dat dit weekend dood is aangetroffen in een Bredase flat is volgens verschillende bronnen een man Marokkaanse komaf die Soufian zou heten. Eén van de twee verdachten van 26 en 27 uit Breda, die bij de flat van drie hoog naar beneden sprongen, is volgens BN/De Stem van Joegoslavische komaf.

Marokkaanse familie

De ander is van Marokkaanse komaf. De twee worden verdacht moord- of doodslag en wapenbezit. De politie wil geen enkele mededeling doen over wat er in de woning aan de Roeselarestraat is gebeurd. Het onderzoek door de politie in de woning aan de Roeselarestraat is nog in volle gang en zal tot zeker zaterdag duren.

BN/De Stem schrijft dat het dodelijk slachtoffer Soufian 25 jaar zou zijn en niet in Nederland staat ingeschreven.

Afgelopen weekend zijn in Breda ’s nachts twee woningen beschoten.

Soufian is volgens bronnen van BN/De Stem een familielid van de bewoners uit het beschoten huis aan de Hagehof in Breda. In de woning aan de Hagehof woont volgens buurtbewoners onder anderen de oma van de Marokkaanse familie. Er zijn geruchten dat familieleden actief zouden zijn in de drugshandel.

Zus

Ook de woning van een familielid van de Joegoslavische verdachte is in diezelfde nacht beschoten: het huis van diens zus in de Ahornstraat, die daar met haar kinderen woont. Dinsdag is daar in verband met het onderzoek naar de dode man opnieuw een doorzoeking geweest.

De Joegoslavische verdachte heeft bij de val van het balkon onder meer zijn heup en enkele ribben gebroken maar zou het relatief goed maken. De Marokkaanse verdachte ligt in coma.

Volgens BN/De Stem vloeit het conflict mogelijk voort uit een langer lopend conflict in de criminele wereld. Het dodelijke slachtoffer “Soufian” zou in oktober voor het Novotel aan de Dr. Batenburgstraat na een woordenwisseling geschoten hebben op een man.