Slachtoffer Brunssum is bekende van justitie

De 30-jarige man uit Brunssum die vrijdagavond in zijn woonplaats werd doodgeschoten, is een bekende van justitie. Dat zegt burgemeester Luc Winants van de Limburgse gemeente tegen 1Limburg. De man werd met een automatisch wapen onder vuur genomen en werd uiteindelijk in de tuin van een woning aan de Akerstraat doorzeefd.

De man was een paar straten daarvoor al onder vuur genomen, toen hij in zijn auto zat. Dat gebeurde in de Torenstraat. Het slachtoffer reed daarop weg, maar na een korte achtervolging werd hij opnieuw onder vuur genomen bij de rotonde aan het einde van de Akerstraat.

Kogels in het rond

Daar is hij uit de auto gestapt en gewond naar een voortuin gekropen. Daar werd hij uiteindelijk opnieuw beschoten door de schutter. Volgens 1Limburg zitten er verschillende kogelgaten in de voordeur van de woning van de tuin waarin de laatste schoten vielen.

Het slachtoffer had toen hij onder vuur werd genomen ook een bijrijder in de auto zitten. Die wist te ontkomen, en werd later op de eerste hulp ingerekend.

Burgemeester Winants is geschrokken van de schietpartij, zeker omdat de kogels in het rond vlogen. Volgens Winants hadden er makkelijk onschuldige slachtoffers kunnen vallen: bij een restaurant aan de rotonde was een feest bezig.