Slachtoffer “chloorincident” moordverdachte

De 29-jarige man die zondag gewond raakte bij het “chloorincident” in Almere is aangehouden op verdenking van moord cq doodslag. Dat heeft zijn advocaat Geert-Iem Roos desgevraagd bevestigd tegenover Crimesite. In een woning in Almere werd zondag een dode man aangetroffen. De verdachte raakte gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij aangehouden.

Door Michael de Hoogh

Zondag 9 maart rond 17.40 uur kreeg de politie een melding van familie die twee levenloze lichamen had aangetroffen in een woning aan de Kaneelstraat in Almere.

Een 38-jarige man bleek te zijn overleden en een 29-jarige man was bewusteloos. Die man is naar het ziekenhuis gebracht en woensdag aangehouden door de politie. Hij wordt verdacht van moord.

Ziekenhuispersoneel en enkele medewerkers van overige hulpdiensten kregen bij behandeling van het slachtoffer en binnentreden van de woning klachten over prikkende ogen en benauwdheid. In de woning werd chloor aangetroffen.

Het is nog onduidelijk wat er precies in de woning is gebeurd. ‘Ik kan en mag verder niets zeggen over deze zaak. Mijn cliënt zit in beperkingen’, aldus advocaat Roos.