Slachtoffer Dronrijp bekende politie

De 45-jarige man die vanochtend slachtoffer is geworden van een schietpartij in Dronrijp is een bekende van de politie. Vorig jaar werd in het kader van een groot wiet-onderzoek onder andere een inval gedaan in het huis van de man die vanochtend is neergeschoten. Dat melden verschillende bronnen aan CrimesiteIn totaal werden in februari vorig jaar op vijftien verschillende locaties (in Leeuwarden, Dokkum, Sneek, Surhuisterveen en Dronrijp) invallen gedaan. Het betrof woningen en bedrijfsloodsen. Daarbij werden toen vijf mannen aangehouden.

In de loop van het onderzoek werden nog zes andere verdachten aangehouden. In totaal elf mensen dienen op 18 oktober voor de rechter te verschijnen in Leeuwarden. Ze worden onder andere verdacht van witwassen en betrokkenheid bij drugshandel.

Criminele organisatie

Tijdens de politie-actie vorig jaar februari werd in totaal beslag gelegd op zes woningen, een garagebox, contant geld en ruim 20 bankrekeningen. Ook werden er meerdere personenauto’s, bedrijfsauto’s, twee motorfietsen, twee boten met trailer, sieraden, gereedschap en enkele vrijwel nieuwe mountainbikes in beslag genomen. Ook werden in twee woningen vuurwapens aangetroffen. Volgens de politie zouden de verdachten die februari vorig jaar werden aangehouden deel uitmaken van een criminele organisatie.

Lees ook:

Liquidatiepoging Dronrijp

Groot wiet-onderzoek in Friesland afgerond.