Politie heeft verdachte vast voor viervoudige moord Enschede (UPDATE)

De politie heeft al dinsdag een man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de viervoudige moord dinsdagmiddag in Enschede. Dat meldt de politie. Dinsdagavond is hij samen met een andere man aangehouden. Een 26-jarige man uit Enschede zit nog vast.

Meerdere panden

De andere is na verhoor in vrijheid gesteld, hij is geen verdachte meer. De verdachte wordt mogelijk vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die kan hem 14 dagen in bewaring stellen. De arrestaties vonden plaats in de omgeving van Dordrecht.

In het onderzoek naar de dood van de vier mannen heeft de politie woensdag meerdere panden doorzocht in Enschede en Hengelo. Tijdens deze doorzoekingen zijn geen personen aangehouden.

Toeval

Een 62-jarige Arnhemmer die dinsdag in Enschede is doodgeschoten is volstrekt bij toeval doelwit geworden in het pand aan de Van Leeuwenhoekstraat. Hij had niet te maken met drugshandel maar was een vertegenwoordiger.

Het gaat volgens TC/Tubantia om Max Klaassen die vanuit het Gelderse Huissen een bedrijfje in kunstmest en plantenvoeding had.

Klaassen had eerst een aantal klanten in Deventer bezocht. Daarna reed hij door naar Enschede. Rond 12.30 belde hij met zijn compagnon. Aanvankelijk werd gedacht dat de 64-jarige man ook een Vietnamese achtergrond had, net als de dodelijk getroffen uitbater van de growshop in het pand.