Slachtoffer Kekerdom had strafblad

Een van de mannen die is omgekomen bij de drievoudige moord in Kekerdom zat in de geldproblemen en had een lang strafblad. Dat bevestigt zijn advocaat David Moszkowicz tegenover de Telegraaf. De man was aannemer, maar zijn projecten liepen vaak spaak. Bij de moordpartij kwam naast deze aannemer ook zijn vriendin en een politiechef om het leven.

De politiechef zou tegen zijn omgeving vlak voor zijn dood hebben gezegd dat hij ernstig werd bedreigd. Of die bedreiging van de aannemer en zijn vriendin kwam, is onduidelijk. De vriendin was de ex van de politiechef en hij had vlak voor de moord ruzie met de twee andere slachtoffers.

De aannemer zou eerder drie jaar cel hebben gekregen voor valsheid in geschrifte en faillissementsfraude. Hij werd opgepakt omdat hij illegale Polen in dienst had, schrijft De Telegraaf. Later werd hij opnieuw opgepakt voor fraude en valsheid in geschrifte. Hij is veroordeeld voor vijftien maanden, het hoger beroep dat nog liep wordt gestaakt omdat Van de Wijdeven is overleden.

Ook zat de aannemer in geldproblemen doordat een bouwproject in Nijmegen niet liep. Een vriend zegt tegenover De Telegraaf dat hij misschien daarom is afgegleden naar het criminele circuit. ‘Al verbaast het me dat dat het drugsmilieu zou zijn geweest.’

In het huis waar de drie lijken werden gevonden, werd een wietkwekerij aangetroffen. Ook werd een kwekerij gevonden in de woning waar de aannemer met zijn vriendin woonde.

Lees ook:

Tweede wietkwekerij in Kekerdomse zaak