Slachtoffer liquidatie is Ali Gezer

De 26-jarige man die zaterdagmiddag werd geliquideerd in Amsterdam-West is Ali Gezer. Dat heeft de politie bekend gemaakt. Ali werd doodgeschoten nadat hij in zijn Volkswagen Polo was klemgereden door een Volkswagen Caddy op de Willem Schermerhornstraat. Zijn 11-jarige neefje raakte gewond bij de schietpartij.

Nadat de 26-jarige Ali Gezer en zijn neefje (11) waren klemgereden stapte een man uit de witte Caddy, liep naar het voertuig van de slachtoffers en schoot de 26-jarige man neer. Vervolgens stapte de schutter weer in de witte Caddy keerde direct op de Haarlemmerweg en vluchtte via de Willem Schermerhornstraat in de richting van de Ruys de Beerenbrouckstraat.

De dodelijke schietpartij vond plaats rond half drie in de middag afgelopen zaterdag. Later op de dag, rond 19.00 uur, werd de Volkswagen Caddy aangetroffen op de Thomas van Aquinostraat, niet ver bij de plaats van het dodelijk schietincident vandaan. Hij stond daar geparkeerd.

De politie is dringend op zoek naar een man die in de buurt van de plek waar de schietpartij was, zou hebben staan filmen.