Slachtoffer liquidatie is man uit Almere

De man die op een carpoolplaats langs de A12 bij De Meern is doodgeschoten is een 37-jarige man uit Almere. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Hij werd kort na 22.00 onder vuur genomen door een schutter die uit een Mercedes was gestapt. 

Tientallen getuigen

Het slachtoffer reed in een witte Fiat 500 en overleed ter plaatse. Tientallen getuigen zagen precies wat er gebeurde. De politie heeft nog niet alle personen gesproken, onder wie velen die gedetailleerde informatie over de schutter en de schietpartij hebben. Zo schijnt de Mercedes uit de C-klasse enige tijd zoekend te hebben rondgereden en ook een aanrijding met een stenen versperring langs de rijbaan te hebben gehad.

Melden

Er waren tijdens de schietpartij behoorlijk wat mensen aanwezig op de parkeerplaats, waaronder tientallen leden van een Peugeot-autoclub. De politie heeft al aardig wat mensen gesproken, maar roept mensen op zich te melden als ze nog geen contact met de politie hebben gehad. Vele tientallen bezoekers van Burger King, Starbucks en Autogrill zijn zaterdagavond urenlang vastgehouden omdat de politie de parkeerplaats had afgesloten.