‘Slachtoffer liquidatie lid geweest No Surrender’

Twee maanden na de vondst van het lichaam van de 51-jarige Freddy Jansen uit Valkenswaard op donderdag 4 juni is de zaak nog met raadsels omgeven. Brabantse media schrijven maandag dat hij een tijdlang lid is geweest van MC No Surrender. 

Chapter

Jansen woonde bij zijn vriendin en haar dochter in Valkenswaard.  Ten tijde van de oprichting van No Surrender zou hij in Den Bosch betrokken zijn geweest bij de oprichting van het lokale chapter van die motorclub, maar dat kwam uiteindelijk niet van de grond.  Die kwam echter niet van de grond. Op het moment van zijn verdwijning was hij geen lid meer.

Relatie

Jansen is op 9 mei als vermist opgegeven en in de nacht van 13 op 14 mei ging zijn witte Volkswagen Caddy in vlammen op in de Bredestraat in Rijen. Dat die auto van hem was was niet direct duidelijk maar is inmiddels vastgesteld. De politie onderzoekt of er verband is tussen de activiteiten van de West-Brabantse crimineel Jan B. en de dood van Jansen. Maar of er bij de doorzoekingen in panden van B. naast vuurwapens ook sporen zijn gevonden die leiden naar de dood van Jansen is nog onduidelijk. En ook wat de relatie was tussen Jansen en Jan B. moet nog worden opgehelderd.

Nooit gehoord

Nabestaanden zeggen tegen Omroep Brabant nooit van de naam ‘Jan B.’ te hebben gehoord. ‘En dat is maar goed ook’, aldus een neef. ‘Als ik zie wat hij allemaal heeft uitgespookt in het verleden, ben ik blij dat wij hem nooit ontmoet hebben. Ik hoop dat ze genoeg bewijs tegen hem verzamelen.’

Zie ook:

Meerdere meldingen over liquidaties per week (VIDEO)

Belgische doorzoeking in woning Jan B.

Opnieuw huiszoekingen in zaak Freddy Jansen

‘Jan B. ontvoerde Maarten Geurts’