‘Slachtoffer liquidatie naar Amsterdam-Zuidoost gelokt’ (UPDATE)

Het Openbaar Ministerie gaat ervan uit dat Shaquille Goedhart (24) voor zijn dood (op 2 mei) door Rivelino V. (27) naar de flats aan Hoptille in Amsterdam-Zuidoost is gelokt. Dat tekende Het Parool woensdag op uit de mond van de officier van justitie tijdens een pro forma-zitting.

Drie kogels

Naast V. is ook Badr K. (29) verdachte in de zaak. Hij zou Goedhart met een nog onbekende schutter met drie kogels in hoofd en hals hebben doodgeschoten. Goedhart is ter plekke gereanimeerd maar overleed snel daarna.

Volgens Het Parool is gebleken dat Goedhart zich al een tijdje bedreigd voelde. Hij stuurde enkele dagen voor de liquidatie een bericht aan een vriend waarin hij schreef dat hij naar zijn huis was gevolgd (‘mannen achtervolgen me naar mijn osso, pfff’). Hij vermoedde dat deze dreiging te maken had met een openstaande schuld van ongeveer tweeduizend euro.

Uit bewegingen van telefoons en auto’s concludeert de recherche dat de verdachten Goedhart kort voor zijn dood in de gaten hielden.

Spanje

Badr K. woont in Spanje. Hij is ook verdacht van betrokkenheid bij de poging tot moord op 28 augustus 2018 op bedrijfsleider Sander de L. van spyshop Spy City aan de Moezelhavenweg in het Westelijk Havengebied.

De verdachten ontkennen alle beschuldigingen en beriepen zich woensdag op hun zwijgrecht. Hun advocaten zien gebrek aan bewijs. Zo zouden Badr K. noch Rivelino V. lijken op de signalementen die getuigen van de schutters hebben gegeven.

Rivelino V. kende Goedhart. Zijn advocaat zegt dat helemaal niet vaststaat dat V. op de fatale avond een afspraak had met Goedhart. Er was die avond twaalf keer contact tussen een telefoon die V. zou hebben gehad en die van Goedhart.