Slachtoffer liquidatie ontsnapte eerder aan aanslag

De man die oudjaarsdag werd doodgeschoten in Amsterdam-Noord, is de 44-jarige Amsterdamse Turk Okan F.. Hij was een bekende van de politie. Eerder ontsnapte hij aan een aanslag op zijn leven – in 2010 ontplofte een bom in zijn auto toen hij door het centrum van Amsterdam reed.

F. zou een bodyguard zijn geweest van een Turkse drugshandelaar, die hem ontsloeg toen de drugshandelaar in 2007 werd neergeschoten vlakbij het Olympisch Stadion. De man overleefde de aanslag, maar raakte zwaargewond. Hij hield Fidan verantwoordelijk voor de aanslag, meldt Het Parool.

Drie jaar later was F. zelf het doelwit. De bom die in zijn auto ontplofte, zou in of onder de kofferbak zijn gemonteerd. De achterkant van de BMW was aan gruzelementen, maar de inzittenden bleven ongedeerd omdat de auto gepantserd was.

Afgelopen woensdag overleefde F. de aanslag niet. Hij zat op het moment van deze aanslag in zijn auto. Er zou vanuit een andere auto, waarin twee personen zaten, meerdere keren zijn geschoten. Het slachtoffer werd in het hoofd geraakt en overleed later in het ziekenhuis.