Slachtoffer liquidatie stond op dodenlijst

De man die maandagochtend werd geliquideerd in Amsterdam, Abdurrahim Belhadj, werd geobserveerd door de verdachten in de Nieuwegeinse wapenzaak in het onderzoek “26Koper”. Deze wordt verdacht van voorbereiden van liquidaties en voorhanden hebben van wapens.

Vlinderscrime meldde woensdag als eerste dat Belhadj voorkwam in het Koper-onderzoek. Uit processen-verbaal waar Crimesite over beschikt blijkt dat verdachten observaties pleegden op onder meer Belhadj. De politie vermoedde dat hij op de nominatie stond om geliquideerd te worden door de groep.

Bij een inval vonden rechercheurs foto- en video-opnames van acht personen die waren opgenomen in openbare gelegenheden zoals een McDonalds restaurant. In uitzending van Opsporing Verzocht toonde de politie vijf beelden en informeerde naar de identiteit van de personen. Die vijf personen zijn geïdentificeerd, onder wie Belhadj. De politie heeft deze mensen benaderd. De meeste wilden geen informatie geven aan de politie. Belhadj werd wel gewaarschuwd door de politie en heeft verteld dat hij kennis droeg van een conflict over een drugstransactie.

Zie ook:

Kan het OM moordplannen bewijzen?

Automatische wapens bij moordverdachte

Arrestatie in Spyshop-moord (UPDATE)