Slachtoffer lokte mogelijk schietpartij uit

De vader van de 21-jarige Mitchel Winters die afgelopen maandagavond in een park in Schiedam door politiekogels om het leven kwam is ook door politie doodgeschoten. Mogelijk heeft de jongen zich doelbewust laten doodschieten.

Melding

Verschillende media citeren ‘bronnen dichtbij het onderzoek’ die daarmee ernstig rekening zeggen te houden. Hij heeft zodoende zijn eigen dood geregisseerd. De 21-jarige Mitchel uit Capelle aan den IJssel heeft mogelijk zelf een melding gedaan over een beroving waarbij was geschoten. De beller had ook een signalement opgegeven.

‘Schiet dan’

Een agent die iemand zag lopen die aan het signalement voldeed heeft geschoten. De toedracht daarvan is nog allerminst duidelijk. Bij de 21-jarige jongen is geen wapen gevonden. Bronnen zeiden tegen de NOS dat de man bij pogingen hem aan te houden heeft geroepen ‘Schiet dan, schiet dan’ zou hebben geroepen. of iets soortgelijks.

Opnames

Van de 112-melding zijn opnamen gemaakt. Familie van de jongen kan worden gevraagd hem te identificeren. Zijn vader is ook doodgeschoten door de politie, in augustus 2010, in Nijmegen. Hij had met een schilmes ingestoken op een politiehond die zich in zijn been had vastgebeten. Ook had hij volgens de politie uitgehaald naar een agent. Familie heeft toen vergeefs geprobeerd via een zogeheten artikel 12-procedure vervolging van de schietende agent af te dwingen.