Slachtoffer maakte video vlak voor liquidatie (VIDEO)

In de nacht van 25 op 26 juli 2017 maakte Zeki Yumusak (41) rond middernacht een aantal video’s van zijn omgeving die hij direct erna op Instagram poste. De politie vermoedt dat hij dat deed omdat hij bedreigd voelde. Mogelijk staat zijn moordenaar dus op die beelden.

Rotterdam-Zuid

Hij deed dat toen arriveerde hij aan de Langenhorst in Rotterdam-Zuid waar hij kennelijk een afspraak met iemand had. De bewuste beelden heeft de politie niet vrijgegeven.

Nadat hij parkeerde werd hij van dichtbij neergeschoten. Een voorbijganger probeerde hem nog te reanimeren. Hij overleed korte tijd later in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Toyota

De politie zei in Opsporing Verzocht niet te weten met wie Yumusak een afspraak had. De schutter reed in een zwarte Toyota Auris sports Hybrid. Op bewakingscamera’s is de auto van de schutter of schutters vastgelegd. Na het schieten is de Toyota Auris met verhoogde snelheid weggereden via de Bredevoorde. Iets later die nacht – rond 03.50 – stond de auto in brand in de Rijnauwenstraat in Den Haag.

Beveiliger

Zeki Yumusak woonde vanaf zijn jeugd in Nederland. Hij was vader van twee dochters en woonde in Barendrecht. Hij was beveiliger en runde een autoverhuurbedrijf. En hij was volgens de politie in Opsporing Verzocht actief in het criminele circuit. Er zijn geruchten dat zijn liquidatie van doen zou hebben met een heroïnerip.

Yumusak was ook actief als beveiliger voor een politieke organisatie die is gelieerd aan de AK-partij van de Turkse president Tayyip Erdogan.

BMW

Ongeveer 1,5 uur na de moord brandde er op de Tweebosstraat in Rotterdam een grijze BMW uit. Die BMW blijkt op 23 juni te zijn gestolen vanaf het Vliekplein in Rotterdam. De politie onderzoekt of er mogelijk een link is tussen deze BMW en de liquidatie van Zeki Yumusak. De auto had als origineel kenteken 74-SN-PZ maar het valse kenteken 47-SZ-KX zat erop toen de auto werd achtergelaten.

De politie zoekt ook naar getuigen die te zien zijn op onderstaande beelden.