Slachtoffer moord Breda was bekende van politie

De man die vrijdag door een schietpartij om het leven kwam in Breda, was een bekende van de politie. Het gaat om de 28-jarige Rudi Schouten, heeft de politie inmiddels bevestigd. Schouten werd vrijdagmiddag neergeschoten in de Cypresstraat. Hij is ook met een priem en hakbijl aangevallen.

Wat de aanleiding voor de aanslag was, is nog niet duidelijk. Schouten raakte zwaargewond en overleed later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. De politie zegt dat het slachtoffer door twee mannen van dichtbij is neergeschoten. Omroep Brabant meldt dat getuigen vier tot zes schoten hebben gehoord.

Priem en hakbijl

Een getuige heeft tegen het AD gezegd dat Schouten eerst met een priem in zijn hoofd is gestoken. Daarna kwam een tweede dader die op hem insloeg met een hakbijl. Een derde dader kwam met een auto aanrijden en schoot op het slachtoffer. Op het moment van de schietpartij was het erg druk op de parkeerplaats waar Schouten stond.

De politie heeft vlak na de schietpartij twee mannen aangehouden in een huis vlakbij de plaats waar Schouten werd neergeschoten. Het gaat om twee mannen van 30 en 35 jaar oud. Volgens buurtbewoners is een van de verdachten de broer van het slachtoffer, maar daar wil de politie niets over zeggen.

De andere verdachten zijn nog niet opgepakt. Om hoeveel personen het precies gaat, is niet duidelijk. Ze zouden in een rode Mini Cooper op de vlucht zijn geslagen. De auto is nog niet gevonden.