Slachtoffer ongeluk A16 was vrijgelaten na steekpartij

De man die afgelopen zondag bij Prinsenbeek een dodelijk ongeval overleefde, was net op vrije voeten na een steekpartij. Hij was mogelijk betrokken bij een schietpartij die voorafging aan het ongeluk, waarbij drie mensen om het leven kwamen.

Mes

De 19-jarige jongen zou in zijn woonplaats Drunen eind vorig jaar betrokken zijn geweest bij een steekpartij. Hij zou een 18-jarige plaatsgenoot met een mes in de hals hebben gestoken. Dit schrijft het Algemeen Dagblad.

Daders

Het ongeluk op de A16 bij Prinsenbeek kostte zondag het leven aan drie mensen. Dat was nadat er volgens de politie mogelijk een schietpartij had plaatsgevonden, waarna de politie achter een auto met de vermoedelijke daders daarvan aanging.

Toen deze Seat met de verdachten tegen de richting in de A16 op reed, klapte deze op de Opel van een 54-jarige Rotterdammer. Net als twee inzittenden van de auto, kwam deze daarbij om het leven. Die twee inzittenden bleken achteraf ook kleine criminelen te zijn geweest.

In de auto van de spookrijders vond de politie een vuurwapen.

Slachtoffer

De 19-jarige jongen overleefde het ongeluk. Hij wordt nu als verdachte gezien van de schietpartij. Zijn advocaat stelt dat hij juist het slachtoffer was van een bedreiging door de twee mannen in de auto waarin hij zat. De jongen zat niet meer vast voor een eerdere steekpartij, omdat justitie vond dat hij daaraan niet als enige schuldig was. Ook werd hij vrijgelaten, omdat gevangenschap niet zou bijdragen aan de situatie van de jongen. Dat was volgens de advocaat onder meer na een beoordeling door de Reclassering.