Twee doden door politiekogel (UPDATE)

De 50-jarige man uit Hengelo die zondag 22 april zwaargewond raakte bij een schietincident met de politie, is woensdagochtend overleden. In Rotterdam schoot de politie woensdagavond ook een man neer omdat hij zich ‘hevig’ verzette bij zijn arrestatie. Ook dit slachtoffer overleed aan zijn verwondingen.

 

In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 april krijgt de politie Twente een melding van huiselijk geweld. Onderweg naar de betreffende woning zien de agenten het slachtoffer samen met een man over straat lopen. De agenten spreken de mannen aan omdat ze vermoeden dat zij meer weten van de melding. Vervolgens zien ze dat het slachtoffer een wapen heeft en er onstaat een dreigende situatie waarbij een van de agenten het slachtoffer neerschiet.

Een van de agenten zou zijn dienstwapen hebben gebruikt omdat er een dreigende situatie was ontstaan.

De man die in Rotterdam is doodgeschoten zou betrokken zijn geweest bij een steekpartij op maandag waarbij twee mensen zijn neergestoken. Omdat de man zich ‘hevig’ verzette bij zijn arrestatie, besloot de politie te schieten. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar alsnog.     

De Rijksrecherche doet in opdracht van het Openbaar Ministerie onderzoek naar de schietincidenten en in het belang van het onderzoek worden er geen verdere mededelingen gedaan.

Crimesite berichtte eerder al over het vuurwapengebruik van de politie. Uit cijfers van het openbaar Ministerie blijkt dat politiemensen de laatste twee jaar meer gebruik hebben gemaakt van hun dienstwapen.