‘Slachtoffer Paramaribo is rivaal Ridouan Taghi’

De 49-jarige Dennis Groenveld, die zondagavond werd vermoord bij een tankstation in Paramaribo, zou een rivaal zijn van de gezochte crimineel Ridouan Taghi. Groenveld zou behoren tot de organisatie van Mustapha F. Voor de moord in Suriname zijn 2 verdachten aangehouden.

Dat meldt Het Parool.

Mustapha F., alias Moes, was het eigenlijke doelwit van de moord in Café La Crème in Marrakech. Bij die liquidatie kwam een onschuldige student om het leven, de zoon van een rechter. F. is de eigenaar van Club No Limit in Zoetermeer. Hij zit inmiddels vast in Marokko.

Bekende van de politie

Dennis Groenfelt, die gisteravond werd geliquideerd, was een bekende van de politie. Zo werd hij onder andere veroordeeld voor een gewelddadige overval in Nieuwegein, waarschijnlijk op een rivaliserende drugsbende. Daarbij maakte hij meer dan 70.000 euro buit.

Hamza Ziani

Al eerder werd er een vertrouweling van Mustapha F. vermoord. Zo werd in oktober vorig jaar Hamza Ziani geliquideerd in een restaurant in Torremolinos. De Telegraaf schreef toen dat Ziani deel uit zou maken van De Alliantie, een samenwerkingsverband van criminelen uit Rotterdam en Utrecht, dat tot doel heeft om Ridouan Taghi uit te schakelen. Taghi is de meest gezochte crimineel van Nederland. Justitie heeft een prijs uitgeloofd van 100.00 euro voor de tip die leidt tot zijn aanhouding.