Slachtoffer schietpartij compaan van Martha

De man die gewond raakte bij de schietpartij dit weekend in Almere is volgens Het Parool Chahid Y. (26). Y. vergezelde Gwenette Martha (foto) toen die een shoarmazaak in Amstelveen uitliep en vlak daarna met automatische wapens werd doodgeschoten.

Aanspreekbaar

De politie gaat er van uit dat de aanrijding en de schietpartij aan de Poortdreef, even buiten Almere, een moordaanslag was op Chahid Y. en zijn metgezel. Hun Volkswagen Golf werd aangereden door een andere auto die doorreed en later uitgebrand is gevonden in Muiderberg. Y. ligt in het ziekenhuis maar is wel aanspreekbaar en buiten levensgevaar. De andere inzittende van de Golf is verhoord op het politiebureau.

Gooi

De daders van de aanslag in de doorgereden auto zijn ontkomen. Volgens Het Parool spreken getuigen van drie inzittenden. Chahid Y. en zijn broer zijn in het Gooi zijn geboren en wonen volgens de burgelijke stand in Weesp. Volgens Het Parool is één van de broers in een tip aan de recherche ervan beschuldigd dat hij Benaouf A. op 29 december 2012 naar de Amsterdamse Staatsliedenbuurt had gelokt waar A. en twee vrienden door twee groepjes mannen zijn beschoten.