Slachtoffer schietpartij is 37-jarige Belg (UPDATE)

De politie heeft inmiddels laten weten dat het slachtoffer van de dodelijke schietpartij zondagavond in Rotterdam de 37-jarige Belg Luc Brouwers uit het plaatsje Meeuwen-Gruitrode is. Hij werd door agenten dood in zijn auto aangetroffen aan de Essenburgsingel nadat hij zelf de alarmlijn had gebeld.

Volgens de politie is er nog niet veel bekend over Luc Brouwers, alleen dat hij een bedrijfje had in de fabricage van trappen. Hij zou wel vaker in Den Haag komen, maar de politie weet nog niet waarom hij die zondag in Rotterdam was.

Brouwers werd aangetroffen in zijn zwarte Mercedes CLS met een Belgisch kenteken. Hij had zondag rond 20.00 uur de alarmlijn gebeld met de mededeling dat het niet goed met hem ging. Hij zou zijn neergeschoten. Meer kon hij niet vertellen en hij overleed kort daarna. 

De Belgische krant Het Nieuwsblad meldt dat Brouwers tegen zijn vrouw ’s morgens had verteld dat hij die dag in Heerlen zou zijn. Hij zou niet lang wegblijven. Het is niet bekend hoe hij uiteindelijk in Rotterdam belandde.

Volgens de krant gaan er in de Meeuwen, de woonplaats van Brouwers, geruchten rond dat het slachtoffer zich zou bezighouden met drugs. ‘Brouwers was iemand die in korte tijd veel geld wilde verdienen. En drugs was de makkelijkste manier’, aldus een buurtbewoner in de krant.

Bronnen bij de politie bevestigen tegenover Het Nieuwsblad dat er in 2011 drugs in het bedrijf van Brouwers is gevonden. Zijn advocaat ontkent dat. ‘Mijn cliënt deed fitness en had soms wel producten liggen om spieren te krijgen. Maar met drugs heeft hij nooit te maken gehad.’