Slachtoffer schietpartij: ‘M’n halve poot lag eraf’

De man die vrijdag bij een schietpartij in een kroeg in Amsterdam in zijn been werd geraakt, noemt het een ‘godswonder’ dat hij nog leeft. Dat heeft de man tegen AT5 gezegd. Naar eigen zeggen lag zijn ‘halve poot’ eraf. De man was tien minuten binnen toen hij knallen hoorde.

‘Ik stond in de rookruimte naar een samenvatting van Nederland – Kazachstan te kijken toen ik opeens allemaal knallen hoorde.’ Hij dacht eerst dat het om vuurwerk ging, maar voelde toen de kogels langs zijn benen vliegen. Pas toen hij zijn broek optrok, zag hij dat hij ernstig geraakt was. ‘Mijn halve poot lag eraf.’

In het ziekenhuis

Het slachtoffer zegt dat hij niets van de schietpartij gezien heeft, omdat hij steeds met zijn rug naar de schutters heeft gestaan. Hij werd geraakt onder zijn knie en net boven zijn wreef, en ligt in het ziekenhuis om te revalideren.

Het andere slachtoffer is volgens de man in zijn hoofd geraakt. Hij ligt nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Staatsliedenbuurt

De man die in zijn been is geraakt, zegt dat de schutters het niet op hem hadden gemunt. Hij is bang dat het gaat om een afrekening zoals in de Staatsliedenbuurt. ‘Ik ben een simpele hardwerkende man die nooit met dit soort dingen te maken heeft gehad’, zegt hij tegen de zender.

Het Parool schreef woensdag al dat de schutters het waarschijnlijk iemand anders als doelwit in gedachten hadden. Volgens de krant ging het om Marchano P. (37), die vaste klant is van het café. Hij was op het moment van de schietpartij aanwezig, maar werd niet geraakt.

Het milieu en de recherche verdenken P. ervan een van de schutters te zijn die op 18 oktober 2012 de Amsterdamse crimineel Najeb Bouhbouh voor een hotel in Antwerpen heeft geliquideerd.