Slachtoffer (even) verdachte Castricum (UPDATE)

De 31-jarige man die zondagavond in een shisha-lounge aan de Amsterdamse Van Woustraat werd doodgeschoten was een bekende in het milieu. Dat meldt een bron die hem gekend zegt te hebben aan Crimesite. Het slachtoffer zat in de auto samen met verdachten in de zogeheten Castricum-zaak. Omdat hij volgens de recherche niet te maken had met de schietpartij in Castricum werd hij snel vrijgelaten.

Nessim L., Rachid A. en Kadir Ç. zaten in een BMW samen met het slachtoffer toen ze begin vorig jaar werden aangehouden op de A9. 

Ze zijn vorig jaar veroordeeld voor 'poging tot liquidatie'. Volgens de rechtbank hadden ze op kerstavond 2010 een man beschoten en daarna diens auto met benzine overgoten en in brand gestoken. Rachid A. is veroordeeld tot 15 jaar cel. Inmiddels zijn Nessim L. en Kadir Ç. door het gerechtshof vrijgesproken.

Het slachtoffer zou bij die arrestatie door een arrestatieteam een wapen in de zak hebben gehad, maar één van zijn vrienden bekende dat het wapen niet van hem was. Hij bleek ook niet in Castricum te zijn geweest.

Zondagavond kwam rond 22.00 een onbekende schutter de shisha-lounga aan de Van Woustraat binnen en vuurde meerdere schoten af.