Slachtoffer schietpartij ‘verdwenen’

De Amsterdammer die vorige week werd neergeschoten in Nieuw-Sloten, is verdwenen uit het ziekenhuis en ondergedoken. Dat meldt het Parool dinsdag. Het Openbaar Ministerie (OM) zegt B. niet meer te kunnen traceren.

Spoorloos

Inchomar B. werd in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 augustus vermoedelijk door twee mannen in een auto beschoten terwijl hij op een scooter reed in de Amsterdamse wijk Nieuw-Sloten. Hij raakte daarbij ernstig gewond. Het slachtoffer zou volgens getuigen zeker zestien keer zijn beschoten. Er zou ook zijn geschoten op een man die B. probeerde te helpen. Na de schietpartij is B. naar het ziekenhuis gebracht, maar daar is hij nu, ruim een week later, spoorloos verdwenen.

Getuige

Tijdens de behandeling in hoger beroep van de tattoo-zaak zei de advocaat-generaal dat B. op de nominatie stond door deze groep te worden vermoord. Deze zogeheten tattoo-killers zijn tot 12,5 jaar cel veroordeeld door de Amsterdamse rechtbank voor het plegen van een moordaanslag in 2009. Advocaten in die zaak willen B. nu als getuige horen. De advocaat-generaal zag daar het nut niet van in. Hij zei ook dat B. 'zichzelf had ontslagen' uit het ziekenhuis en niet traceerbaar was.

Geschorst

De advocaat van B., Patrick Rombouts, wil niets over de zaak zeggen.

B. is verdacht van het voorbereiden van een liquidatie. Daarvoor heeft het Openbaar Ministerie niet al te veel bewijs aangedragen. Deze zomer werden hij Gwenette M., Khalid J. en Dennis L. geschorst uit voorlopige hechtenis in die zaak.