Dode op woonwagenkamp is Eindhovenaar

De man die dinsdag werd doodgeschoten op een woonwagenkamp in Sint-Oedenrode is 51-jarige Eindhovenaar. De politie verdenkt een 42-jarige man uit Sint-Oedenrode ervan op het slachtoffer te hebben geschoten. De overige verdachten die werden gearresteerd na de schietpartij zijn vrijgelaten.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad donderdag. Er is veel onduidelijk over de schietpartij. Even voor de schietpartij hoorden omwonenden volgens de krant mannen ruzie maken. Ze hoorden vrouwenstemmen die probeerden erger te voorkomen, maar kort daarna worden schoten gehoord. Eerst één, na een korte stilte meerdere knallen.

Schietpartij op verjaardag

Die avond vierde een 16-jarige jongen zijn verjaardag. Zijn vader krijgt ruzie met een bezoeker, de 51-jarige Eindhovenaar. Wat de aanleiding is, is onduidelijk, maar de vader schiet de bezoeker neer. Hij zou door zo’n drie kogels zijn geraakt.

De politie pakt kort daarna een 42-jarige man op. Het gaat om de zwager van de vermoedelijke schutter, en de broer van de man die is doodgeschoten. Hij is waarschijnlijk met zijn auto achter zijn zwager aangereden. Kort daarna wordt ook de 42-jarige man uit Sint-Oedenrode, die nu nog vast zit voor de schietpartij, aangehouden. Vlakbij de verdachte wordt een vuurwapen gevonden. De zwager van de vermoedelijke schutter is inmiddels op vrije voeten.

Wietstekjes gevonden

Het woonwagenkamp waar de schietpartij plaatsvond, is een klein kampje. Er staan niet meer dan vier wagens. De buurt klaagt desondanks regelmatig over bekvechtende bewoners of krijgen een grote mond van de kampers.

Tijdens het onderzoek werden in een schuur 2.600 wietstekjes gevonden. De politie onderzoekt nog wie de eigenaar van de schuur is. Of de schietpartij er iets mee te maken heeft, is niet duidelijk.