‘Slachtoffer schietpartij zal zich melden’

De crimineel Riff W. (28) die in de nacht van zondag op maandag vanuit café Zuid in de Amsterdamse Pijp terugschoot toen dat café van buiten beschoten werd zal zich binnenkort bij de recherche melden. Dat heeft zijn advocaat tegen Het Parool gezegd.

Medaille

Jan-Hein Kuijpers zegt dat W. een vuurwapen overnam ‘van een dronkenlap’. Ook vindt Kuijpers dat W. een medaille verdient omdat hij levens heeft gericht door de schutter of schutters te verjagen. Riff W. werd zelf in zijn hand geraakt.

Diamantbuurt

Het Parool sprak ‘ingewijden’ die stellen dat de kogels waren bedoeld voor een crimineel die net als W. in het café was: Omar E. (alias “Soesie”, 27). E. komt net als W. uit de Diamantbuurt, aan de oostelijke kant van De Pijp. Daar ontsnapte hij en jaar geleden aan een aanslag op zijn leven.

Riff W. is enkele jaren geleden door het gerechtshof veroordeeld tot vijf jaar cel voor een overval op een bank aan de Amsterdamse Zuidas.

Twee andere aanwezigen in het café raakten ook gewond. Volgens Het Parool staat één van hen op de Amsterdamse Top 600-lijst van vooral jonge criminelen die veel misdrijven plegen.

Zie ook:

Schietpartij in Amsterdamse Pijp (VIDEO UPDATE2)