Broer pechvogel loterij doodgeschoten

De man die vrijdagnacht in Sittard is doodgeschoten, blijkt de 26-jarige broer te zijn van de man die een rechtszaak had aangespannen tegen de Postcodeloterij. Hij liep een miljoenenprijs mis door een mislukte incasso. De broer kwam door kogels om het leven, nadat hij ruzie zou hebben gehad.

Dodelijke schoten

Kamal Maihouane bevestigt dat het om zijn broer Abderahim gaat, die vrijdagnacht rond een uur in een horecazaak om het leven is gekomen. Het lijkt erop dat een handgemeen in de buurt van de Sittardse loungebar Tropicana tot een vechtpartij leidde, waarna de dodelijke schoten zijn gevallen. Kamal kreeg een telefoontje dat het slachtoffer in de problemen was, en trof zijn bebloede broer Abderahim in de bar aan. Hij bracht hem met de auto naar het ziekenhuis, maar daar kon men hem niet meer redden. De verdrietige broer vertelde De Limburger dat Abderahim misschien nog had geleefd, als direct met 112 was gebeld.

Meerdere verdachten

De politie is op zoek naar meerdere verdachten, die er in een zwarte Volkswagen Golf met een Duitse kentekenplaat vandoor zijn gegaan. De broer van het slachtoffer is inmiddels uitgebreid verhoord.

Miljoenen misgelopen

Kamal Maihoune was deze week nog uitgebreid in het nieuws, vanwege een rechtszaak die hij wilde aanspannen tegen de Postcodeloterij. Doordat de betaling voor zijn lot niet was afgeschreven, kreeg hij later te horen dat hij samen met zijn buurtgenoten een miljoenenprijs was misgelopen. De jongen had zich een half uur miljonair gevoeld, tot er zich niemand van de Postcodeloterij aan de deur had gemeld, zoals gebruikelijk. Hij wil twee miljoen euro van de Postcodeloterij eisen in een te voeren rechtszaak. Deskundigen denken dat hij hierin niet bij voorbaat kansloos zou zijn.