‘Slachtoffer Zaandam was beruchte ramkraker’

De 30-jarige Amsterdammer Alexander Junior Gillis, die vorige week werd doodgeschoten in Zaandam, heeft een aantal gewelddadige ramkraken en overvallen op zijn naam staan. Dat meldt Het Parool. Hij zou een van de leiders zijn van een groep die vanuit Amsterdam-West in heel Nederland opereerde.

(Foto: video RTV N-H)

De groep zou zich rond 2007 hebben beziggehouden met zo'n tachtig overvallen, ramkraken en bedrijfsinbraken in heel Nederland.

Alexander Junior Gillis werd in maart 2007 gearresteerd, samen met andere leden van de groep. Daarbij trof de politie onder meer vuurwapens, een kogelvrij vest, drugs en cash geld aan, zo schrijft Het Parool.

De 30-jarige Amsterdammer werd vorige week donderdagmorgen gevonden naast zijn auto op de Pieter Jelles Troelstralaan in Zaandam. Hij bleek te zijn doodgeschoten.

In het onderzoek naar de dodelijke schietpartij heeft de politie donderdag een groot buurt- en passantenonderzoek gehouden in Zaandam en Amsterdam-Noord, de plek waar na de schietpartij een brandende auto werd aangetroffen.