Slachtoffers Barcelona bekenden van politie

De slachtoffers van de schietpartij in Barcelona maandagochtend vroeg zijn twee mannen uit Schiedam. De 23-jarige Jamal M. kwam om het leven. Zayd K. werd met verwondingen aan zijn arm naar het ziekenhuis overgebracht. Jamal M. is een bekende van de politie. 

Dat meldt de NOS.

Wapenbezit

Jamal M. is eerder veroordeeld voor handel in hard drugs. Ook is hij in aanraking geweest met de politie vanwege bezit van een taser en diefstal.

Nachtclub

De twee Nederlanders werden in hun auto met Duitse kentekenplaten beschoten, nadat ze kort daarvoor uit een nachtclub waren gekomen. De schietpartij vond plaats bij de Rambla de Poblenou in het stadsdeel Sant Martí. De dader(s) is gevlucht op een witte scooter, aldus Spaanse media. De hulpdiensten vonden vuurwapens bij de beide slachtoffers. Jamal M. overleed ter plekke.

Broers

De politie in Spanje heeft na de schietpartij nog enkele mensen uit de regio Rotterdam opgepakt, waaronder de broers van de slachtoffers. Een van hen is Oubayd K. Hij stond internationaal gesignaleerd en zal aan Nederland worden uitgeleverd.