Slachtoffers passeerden moordenaars

Gilbert Henriëtta (foto links) en Lindomar Elisabeth (foto rechts) liepen vlak voor hun dood langs een Audi waar hun moordenaars in zaten te wachten. Woensdag 20 december werden de twee geliquideerd op de Rhijnauwensingel in Rotterdam-Beverwaard.

Parkeren

In Opsporing Verzocht toonde de politie beelden van een zwarte Audi die eerder in de buurt is gezien bij een supermarkt. Op de avond van de liquidatie kwam de Audi om 18.45 aanrijden en parkeren ze op de Rhijnauwensingel. Een minuut of tien later lopen de twee latere slachtoffers nietsvermoedend langs hun latere moordenaars. Een bewakingscamera filmde dat.

Getuigen

Even later stappen ze in hun Seat. Dan bewegen de personen in de Audi. Terwijl er andere auto’s achterop komen en er mensen langslopen trekt de Audi langzaam op tot hij naast de Seat Leon van de slachtoffers staat. Er zijn dus veel getuigen als de daders de de twee van dichtbij doodschieten. De Audi is niet lang erna in Ridderkerk in brand gestoken.

De politie zei in Opsporing Verzocht niet te weten waarom de twee slachtoffer werden. Ook stelde de politie de vraag wie het doelwit was, Gilbert Henriëtta (26, alias Giljomar of Giba) of Lindomar Elisabeth (25, alias Kleine).