‘Derde verdachte bankroof Antwerpen gepakt’ (UPDATE2)

In Antwerpen is een derde verdachte gearresteerd in het onderzoek naar de bankroof aan de Belgiëlei in Antwerpen, aldus De Gazet van Antwerpen. het is de vader van Koba M. (27), Kakhaber M. (45).

Vingerafdrukken

De bankrovers hadden vanuit een pand aan de Nerviërsstraat in de omgeving twee tunnels gegraven om via het riool onder de bank aan de Belgiëlei uit te komen. In het souterrain van dat pand zijn de vingerafdrukken van Giorgi K. aangetroffen. Hij zou een jeugdvriend zijn van de eerste verdachte Koba M. en bij hetzelfde transportbedrijf hebben gewerkt.

Gisteren laat in de woensdagmiddag is K. in zijn appartement in Berchem gearresteerd.

Blanco strafblad

Een in de gebruikte tunnel gevonden slijptol heeft geleid tot de aanhouding van de eerste (27-jarige) verdachte in de zaak van de bankkraak , aldus Het Nieuwsblad. De verdachte Koba M. heeft een blanco strafblad maar werd toevallig afgeluisterd in een ander onderzoek. In dat telefoongesprek sprak hij over een speciale slijptol die hij in Nederland moest gaan kopen. Precies dat type is in de tunnel die de rovers hebben gegraven gevonden.

M. woont al zijn hele leven in Antwerpen. Beide verdachten komen uit de relatief grote gemeenschap van Georgiërs in Antwerpen.

Wasmachines

M. werkte voor een bedrijfje dat wasmachines en andere elektronica vervoerde en zou zijn ontslagen nadat hij spullen zou hebben verduisterd.

De komende dagen worden er nog andere arrestaties verwacht, aldus Het Nieuwsblad.