Sluiting twee Rotterdamse coffeeshops

In Rotterdam heeft de burgemeester deze week bepaald dat de eigenaar van coffeeshops Nemo aan de Nieuwe Binnenweg en The Reef  in een zijstraat van de Meent in Rotterdam nooit meer een coffeeshop mag exploiteren. Formeel is de reden dat er een te grote voorraad cannabis is gevonden.

208 kilo

Een maand geleden ontdekte de politie dat de eigenaar van Nemo 208 kilo hasj en wiet bewaarde in het pand van zijn coffeeshop aan de Nieuwe Binnenweg. De formele regel is dat er maximaal een halve kilo op voorraad mag liggen. De politie was het pand binnengegaan omdat er een tip was binnengekomen dat er een vuurwapen aanwezig zou zijn. Maar er was geen vuurwapen aanwezig.

‘Levensgedrag’

De burgemeester besloot de zaak te sluiten op basis van de Opiumwet die de eigenaar heeft overtreden. De burgemeester ziet de uitbater als iemand met ‘slecht levensgedrag’. Op basis van deze constatering kan hij de coffeeshopeigenaar zijn exploitatievergunning voor onbepaalde tijd ontzeggen. Dat geldt ook voor de exploitatie vergunning die hij voor The Reef had.

Moord

Een bron stelt tegenover Crimesite dat de eigenaar een familierealtie zou hebben met de voortvluchtige Cengiz “Cengo” Akin, die wordt gezocht voor een moord in een eethuis aan de Mathenesserweg. Het is onduidelijk of het onderzoek naar die moord een raakvlak heeft met de sluiting van de coffeeshops.