Sms-bom om steekpartij Hoek

Donderdagochtend om 08.00 uur heeft de politie Rotterdam-Rijnmond aan zo’n 2000 mensen een sms gestuurd. Met de nummers waaraan de sms is gestuurd, is op 18 november 2012 rond 18.00 uur in Hoek van Holland of omgeving gebeld. De politie hoopt zo in contact te komen met een belangrijke getuige in het onderzoek naar de steekpartij op 18 november waarbij een 21-jarige taxichauffeur zwaar gewond raakte.

Uit het onderzoek is gebleken dat de mannelijke passagier, kort voor hij in de taxi stapte, met een klant van de Hoekse Vishandel aan de Stationsweg heeft gesproken. Hierbij spraken ze in een Oost-Europese taal, mogelijk Pools. Er werken veel Polen in het Westland in de kassen.

De politie wil graag met deze klant van de viswinkel in contact komen en hem als getuige spreken. 

Het onderzoek naar het steekincident in Hoek van Holland draait nog steeds op volle toeren, maar nadert wel het einde van de mogelijkheden. Dat is de reden dat de politie nu een ingrijpend opsporingsmiddel heeft ingezet, de zogenoemde sms-bom of groeps-sms. Met toestemming van het Openbaar Ministerie zijn hiervoor bij de telecomproviders de 06-nummers opgevraagd van personen die rond het tijdstip van het incident in Hoek van Holland of omgeving gebeld hebben. De politie hoopt dat de bewuste getuige alsnog contact opneemt.

Bij het incident raakte een 21-jarige taxichauffeur uit Hoek van Holland zwaargewond. Op zondag 18 november pikte hij rond 18.00 uur een man en een vrouw op bij de Hoekse Vishandel. Het stel wilde naar Rotterdam, maar vroeg de chauffeur al vrij snel te stoppen in de Harmoniestraat in Hoek van Holland. Daar werd de taxichauffeur bijna dertig keer gestoken. De chauffeur wist te ontsnappen en hulp te zoeken maar was zeer ernstig gewond.

Zie ook:

Beelden verdachten steekpartij taxi