Snel verdachten opgepakt na gewelddadige woningoverval

De politie heeft dinsdagavond drie mannen aangehouden op verdenking van het plegen van een gewelddadige overval op een woning in het Zuid-Hollandse Boskoop.

Aanhouding

Meerdere gewapende mannen overvielen in de nacht van zondag 9 op maandag 10 mei bewoners van een woning aan de Boezemlaan in Boskoop. De mannen drongen rond 4.00 uur de woning binnen en bedreigden de bewoners met een wapen.

De politie begon vervolgens een zoektocht naar de verdachten, van wie er een op een fiets vandoor ging. Bij het zoeken werd een helikopter ingezet, meldde Omroep West eerder.

Gescheurde broek

De politie liet weten op zoek te zijn naar twee mannen: de eerste was donker getint en droeg een blauwe jas met bontkraag en een zwart mondkapje. De tweede verdachte zou zijn gekleed in een zwarte jas en met een gescheurde broek.

Aanhouding

Onderzoek van de politie leidde al twee dagen later tot de aanhouding van drie verdachten. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Bilthoven, een 19-jarige man uit Nijmegen en een 20-jarige Boskoper. Ze zitten alle drie vast, mogen beperkt contact hebben met hun omgeving en worden verhoord.