Snelkraak sigarenboer met RS4

In de nacht van dinsdag op woensdag kreeg de politie rond 01.40 een melding over een inbraak bij de sigarenzaak aan de Engelenburg in Haarlem. Volgens de politie zagen gealarmeerde agenten op de Amerikaweg in Haarlem een donkerkleurige Audi rijden.

RS4

De politieauto kan de Audi niet bijhouden maar geeft door dat het voertuig in de richting van Amsterdam rijdt. In Amsterdam zien agenten op het Lambertus Zijlplein in Amsterdam-West de Audi rijden en beginnen een achtervolging. Buurtbewoners meldden dit op Twitter en signaleerden een RS4. Dat is een type dat zeer snel kan rijden en daarom geliefd is bij criminelen die bijvoorbeeld een overval of liquidatie plegen.

Aangereden

Tijdens de achtervolging door meerdere eenheden een een helikopter is een motoragent door de bestuurder van de Audi aangereden. De motoragent opent daarom het vuur op de wagen. Voor zover bekend is daar niemand bij gewond geraakt. Later is betrokken Audi zonder inzittenden aangetroffen op het Marchanthof. Het vermoeden bestaat dat de drie of vier verdachten te voet verder zijn gevlucht. De Audi is in beslag genomen en rechercheurs van Forensische Opsporing doen verder sporenonderzoek.