“Snottie” en “Appie” gezocht voor dodelijke schietpartij (VIDEO)

De politie is op zoek naar de groep mannen uit Amsterdam-West die betrokken zouden zijn geweest bij een dodelijke ruzie waarbij in de nacht van 7 op 8 oktober Haarlemmer Hakan Aradas (44) werd doodgeschoten.

Nachtcafé

Dat gebeurde in Amsterdam-West rond 03.45 op de kruising van de Jan Evertsenstraat met de Admiraal de Ruijterweg. Even daarvoor was er een ruzie geweest over een kapotgevallen glas bij het Turkse nachtcafé Ülfet 2.

Hakan (foto rechts) is belaagd door een groepje mannen en werd eerst geschopt en geslagen. Op het moment dat één van Aradas’ vrienden te hulp schoot trok één van de belagers een wapen en loste een schot. De vriend werd geraakt en rende weg. Daarna nam de schutter (zie compositiefoto links) Hakan Aradas onder vuur.

Geen liquidatie

In Opsporing Verzocht bleek dat de politie ervan uitgaat dat er geen sprake was van een liquidatie. De schutter is waarschijnlijk van Marokkaanse afkomst en tussen de 20 en 30 jaar oud. Hij zou “Snottie” worden genoemd. Hij is op bewakingsbeelden te zien, net als een metgezel die “Appie” zou heten.

De hoofdofficier van Justitie in Amsterdam heeft een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak.