Zoon van Dries Roelvink gearresteerd

Fotomodel Dave Roelvink is vanochtend aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een roof uit een villa in Burgerhoef. Dat meldt de showbizsite Glamorama. Vier verdachten waaronder Dave Roelvink zijn gearresteerd wegens hun betrokkenheid bij de geruchtmakende zaak. Dave is de zoon van volkszanger Dries Roelvink.

Deze week ontstond ophef over een diefstel van geld, juwelen en dure electronica uit de villa van een Noord-Hollandse zakenman. Terwijl de heer des huizes en zijn vrouw afwezig waren, had zijn dochter een feestje gegeven waarbij een groep vrienden rond fotomodel Dave Roelvink (zoon van de volkszanger) was uitgenodigd. Nadat ze de voorraad champagne hadden opgedronken en zich vermaakt hadden met dochterlief in het bubbelbad, zou de vriendenclub de spullen, ter waarde van 60.000 euro geroofd hebben uit het huis.

Roelvink

De zakenman schakelde een prive-detective in en zocht de publiciteit. Dave Roelvink werd daarbij vanwege zijn bekendheid publiekelijk aan de schandpaal genageld. Roelvink zei zelf niets te hebben gestolen en te hebben bemiddeld bij zijn vrienden om de buit terug te brengen.  Op zijn beurt deed Roelvink vandaag aangifte wegens smaad tegen de familie van het meisje. Hij vindt dat hij ten onrechte wordt beschuldigd en zwart gemaakt. Roelvink laat zich bijstaan door nog een bekende zoon, Nathan Moszkowicz, die zijn manager is.

Vader Dries Roelvink (foto rechts) laat weten dat hij blij is met de arrestatie van zijn zoon: 'Ik juich dit wel toe. Dit moest juist gebeuren om duidelijk te krijgen wat Dave zijn rol is. Nu blijf het maar sudderen in de media', aldus de – naar eigen zeggen- populaire volkszanger.