Somalische vluchteling ontkent verkrachting

Mohammed M., de Somalische asielzoeker die een 26-jarige vrouw uit Hoorn verkrachtte en haar telefoon stal, ontkent dat hij schuldig is. Hij beweert dat vrouw zelf sex wilde en dat hij de telefoon die op de grond gevallen was aan haar terug wilde geven. Mohammed M. staat momenteel voor het hekje bij de rechtbank in Alkmaar.

De zaak baarde veel opzien omdat de Hoornse politie herhaaldelijk weigerde onderzoek te doen naar de verkrachting. Ondanks het feit dat het slachtoffer het bewijsmateriaal op een presenteerblaadje aanreikte. Zij is ook aanwezig bij de zitting.

Fiets

Het slachtoffer kwam op 16 oktober om 4 uur ’s ochtends uit een discotheek in Hoorn. Mohammed was daar ook. Hij bood aan om haar naar huis te fietsen, maar nam plotseling een andere route. Toen het slachtoffer dat door had, sprong ze van de fiets en belde ze een bevriende taxichauffeur. Daarna sleurde Mohammed haar in de bosjes en deed een poging haar te verkrachtten, waarbij hij zijn sperma achterliet op haar haren. En hij haar telefoon meenam.

Sperma

Het slachtoffer deed aangifte en het sperma met DNA van de dader werd door de politie veilig gesteld. Vervolgens wist het slachtoffer via ‘Find my iPhone’ het adres van Mohammed M. te achterhalen. Verschillende pogingen om hem te laten arresteren liepen op niks uit omdat de politie in Hoorn het ’te druk’ had. Uiteindelijk wist het slachtoffer via een sociaal netwerk hem te bewegen een foto van zichzelf te sturen, doordat zij zich voordeed als een andere vrouw die interesse in hem had. Pas toen, maanden later, pakte de politie hem op.

Verblijfsvergunning

Door het trage handelen van de politie, heeft Mohammed M. inmiddels zijn verblijfsvergunning gekregen en kan hij daarom niet meer het land worden uitgezet. Tijdens de rechtszitting vandaag beweerde Mohammed M. dat hij dronken was en niet meer precies wist wat hij deed. Hij dacht dat de vrouw sex wilde. Getuigen hebben verklaard dat hij de vrouw vasthield terwijl ze huilde en gilde.