Spaanse aandacht voor voortvluchtige Nederlander

De sinds 2017 internationaal gezochte Nederlander Thomas Antonius “Tommy” van der Sommen (38) zou aan de Spaanse Costa Brava of aan de Costa del Sol verblijven, zo schrijft de Spaanse website El Confidencial op basis van een politie informatie.

Drugshandel

Er staat een beloning van 10.000 euro uit voor de arrestatie van Van der Sommen. Op 22 mei 2017 werd hij veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf voor drugshandel, mishandeling en witwassen. El Confidencial beweert dat hij door ‘steekpenningen’ te betalen in Nederland aan aanhouding wist te ontkomen.

Volgens El Confidencial is de ‘belangrijkste hypothese’ van de politie nu dat Van der Sommen zich op zeker moment aan de Costa Brava is blijven toeleggen op drugshandel. Hij zou zijn uiterlijk hebben veranderd.

Opsporing Verzocht

Dat de voortvluchtige Van der Sommen in Spanje zou zitten is overigens al door de Nederlandse politie bekendgemaakt in een uitzending van Opsporing Verzocht in 2018 toen hij op de Nationale Opsporingslijst is geplaatst.

In september 2014 planden rechercheurs in het diepste geheim een inval in de woning van Van der Sommen. Hij bleek al te zijn vertrokken omdat hij was getipt door ‘politiemol’ Mark M die ook andere criminelen voorzag van vertrouwelijke informatie in ruil voor ‘steekpenningen’.

De politie vermoedt dat Van der Sommen af en toe naar Nederland komt en dan verblijft op onderduikadressen en gebruik maakt van een schuilnaam.