Spaanse opsporing verzocht Greene

In het Spaanse Málaga heeft de Nationale Politie een politiebericht uit laten gaan met het verzoek om informatie over Nerlinio Greene, in het Amsterdamse milieu ook bekend als “Nekke”.  Nerlinio Emerson Greene (Amsterdam, 1979). Hij verbleef in de zomer van 2011 in Marbella of Estepona maar verdween daar toen plosteling. In Nederland doet de Nationale Recherche onderzoek naar mogelijke moord op Greene.

In Nederland was de verdwijning van Greene al eens onderwerp in Opsporing Verzocht. Toen stelde de politie dat het waarschijnlijk is dat hij niet meer in leven is en slachtoffer geworden is van een afrekening in het criminele milieu.

Greene was betrokken bij een cocaïnezaak die speelt voor de rechtbank in Rotterdam, maar daarover zweeg de politie in Opsporing Verzocht. Die betrokkenheid maakte de officier van justitie mondeling bekend tijdens een zitting in die zaak.

Er was ook een verdachte in de zaak, hij zou een brief hebben ontvangen met de nadrukkelijke aansporing alleen over Greene te spreken in ‘de tegenwoordige tijd’. De oproep in Spanje is dus mogelijk een gevolg van een verzoek van de Nederlandse autoriteiten. 

De Amsterdammer van Surinaamse afkomst handelde volgens de politie sinds 2000 in drugs en was altijd goed bij kas. De groep die verdacht is van de smokkel van 124 kilo cocaïne is in oktober 2011 aangehouden, in juli vorig jaar is Greene verdwenen. Aanvankelijk waren er twee losse onderzoeken: naar de cocaïne en de verdwijning van Greene. 

Nekke had hij nog meer bijnamen zoals Tyson, Nikke en Boris. Op zijn borst had hij twee grote tatoeages, één ervan bestond uit de tekst, in het Spaans: ‘God, bescherm mij en mijn vrienden, mijn vijanden regel ik zelf’.

Zie ook:

Verdwijning Greene is ‘moord’

Nieuwe verdenking tattoo-verdachten

Amsterdamse coke-verdachten vast