Spaanse politie bevrijdt gegijzelde Argentijn (VIDEO)

Een arrestatieteam van de Spaanse Nationale Politie heeft woensdag in Madrid een Argentijnse man bevrijd die voor losgeld in gijzeling werd gehouden. Vier Fransen en een Rus zijn gearresteerd. De familie van het slachtoffer in Argentinië had de boodschap ontvangen dat er 2 miljoen euro zou moeten worden betaald.

Telefoon

Het Spaanse onderzoek begon toen op 24 juni de Argentijnse liasion-officier in Madrid de informatie doorgaf dat de familie van het slachtoffer zich in Buenos Aires tot de Argentijnse justitie had gewend.

De man werd vastgehouden in een woning in de Madrileense wijk Prosperidad. Hij had aan zijn familie per telefoon verteld dat het losgeld van 2 miljoen zou moeten worden betaald, anders zouden hij en familieleden in Argentinië worden vermoord. Hij werd toen al bijna twee weken vastgehouden.

Posities

De Spaanse politie wist dezelfde dag al de lokatie vast te stellen van waar het telefooncontact met Argentinië had plaatsgevonden.

Op het moment dat het arrestatieteam posities innam rond de woning bleek dat de ontvoerders de woning verlieten samen met de gijzelaar, kennelijk om te verhuizen naar een andere plek. De leiding van de politie-eenheid GEO (Grupo Especial de Operaciones) besloot op dat moment in te grijpen.

Vier van de aangehouden mannen waren volgens de politie bekend als personen met een militaire achtergrond en ‘kennis van wapens’. De Rus had ook de Spaanse nationaliteit. De vier anderen waren Fransen.